Skip to content

Evans självmål borde vara offside, vad än reglerna säger

December 27, 2012

Igår vann Manchester United i en helt galen match mot Newcastle. Mycket av diskussionerna efteråt handlade om det självmål som Jonny Evans gjorde och resulterade i 2-1 till Newcastle.

De flesta experterna var ense, med nuvarande reglement gjorde dommarteamet helt rätt som godkände målet. Papiss Cisse ska tydligen röra bollen för att det ska bli offside. Graham Poll gick snabbt ut på Twitter och försvarade beslutet och skrev en förklarande artikel i Mail Online.

Cisse in an offside position.

Cisse i offside-position.

Detta är enligt mig det yttersta exemplet på hur dålig den “nya” tolkningen av “påverkan av spelet” är. Cisse påverkar självklart Jonny Evans i det läget. Är en spelare i offside-position vid ett skott/inlägg och bollen är på väg rakt mot denna spelare anser jag att denne självklart påverkar spelet. Hade Evans försökt nå bollen om Cisse haft den positionen? Omöjligt att svara på.

Denna regel är ett exempel på hur man gått för långt i sin strävan efter att göra fotbollen roligare. Av någon anledninge tror man att fler mål är det enda som drar ännu större intresse till sporten. Hade antalet mål varit det enda som betydde något för intresset hade fotboll varit den minsta sporten i världen. Så är ju inte riktigt fallet.

Gör om gör rätt!

 

UPPDATERING

Blev just tipsad om FIFAs regelverk och jag kan inte tolka det på annat sätt än att det borde varit offside. Läs här runt sidan 21. Följande bild säger väl allt? OFFSIDE!

Det var alltså offside...

Det var alltså offside…

Advertisements

From → Fotbollsgnäll

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: